Tarsus » Ekonomi »

Bakan Elvan'dan Müjdeli Haberler

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin kuruluş protokolü onaylandı.


@mersinhaber 'i takip et
GISA OSB ONAYLANDI

Tarsus’ta binlerce kişi iş imkanı sağlayacak olan Tarsus Gıda OSB’ninkuruluş protokolü Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandı.
Bir dizi ziyaret için Ankara’ya giderek Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüşen Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim, Tarsus Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal Dolaşmaz ve Tarsus Haber Gazetesi yazarı ve cemiyet üyesi Oğuz Özer müjdeli haberler verdiler.
30 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Bakan Elvan ile görüşen gazeteciler, Tarsus’ta otoban kenarında bulunan ve bir sürec önce Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen yarıda kalan okulun Uluslararası İmam Hatip Lisesi olması kararı alındığını kaydettiler.
Okulun inşaatının tamamlanarak faaliyete girmesi için 30 Milyon TL’lik bütçe ayrıldığı belirtilirken okulun Türkiye’de sadece Kayseri, Konya, İzmir ve İstanbul’da benzerinin olduğunun altı çizildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında yapılan işbirliği  ile açılacak Uluslararası İmam Hatip Lisesi’ne yurt dışından öğrencilerin Tarsus’a gelerek bu okulda eğitim alacaklarına dikkat çekildi.

Kaynak: Tarsus Haber

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.