Kültür Sanat »

İsveç'te Yılın Kahramanı Bir Türk Kadını Seçildi

Fatma İpek Alcı İsveç'te ''Yol Gösterici'' dalında ''Yılın Kahramanı'' ödülüne layık görüldü.


@mersinhaber 'i takip et
İsveç'te yaşayan 63 yaşındaki 7 çocuk annesi Fatma İpek Alcı; siyaset, sanat ve spor alanından davetlilerin katıldığı "2017 İsveçli Kahramanlar" töreninde "Yılın Kahramanı" ödülünü aldı.
Fatma İpek Alcı Stockholm'ün Botyrka ilçesine bağlı bir mahallede, 2 yıl önce Türkiye'den gelen kadınlarla güvenlik derneği kurdu. Daha sonra derneğe üye olan 20'den fazla kadınla birlikte cuma ve cumartesi akşamları yaşadıkları mahallenin güvenliğini sağlamaya başladı.
Fatma İpek Alcı, "Derneğe üye 20'den fazla kadın cuma, cumartesi Fittja Mahallesi'nde gece yürüyüşüne çıkarak, mahallenin güvenliğini sağlamaya özen gösterdik. Geceleri mahallede olay çıkartan, dükkanların camını kıran gençlere engel olduk. Türk kadınlarının evde oturmadığını ve sosyal hayata olan katkılarını gözler önüne serdik. Bizim bu yaptığımız girişim, belediye ve polis teşkilatında takdirle karşılandı. Onlar da bize her türlü desteği verdi. Zaten ödül töreninde de sahneye diğer kadın arkadaşlarımı da çağırarak onurlandırdılar. Böyle bir inisiyatiften dolayı göçmen kadınlara yol gösterici olarak yılın kahramanı seçildim. Bu ödülü Türk kadınları adına aldım.” dedi.
Törene katılan İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin ve İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Janne Andersson, Fatma İpek Alcı'yı tebrik etti.
 



Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.