Silifke » Ekonomi »

Mersinli Muhtar Çözüm İçin Sırtında Küfesiyle Yollara Düştü!

Mersin'in Silifke ilçesi Işıklı Mahallesinde bir dönem Muhtarlık yapan Ferhat Sayman isimli çiftçi, Meyve ve Sebze üreticilerinin sorunlarını Bakan Fakıbaba'ya iletmek için yollara düştü. 


@mersinhaber 'i takip et
Silifke'de yaşayan, çiftçilikle geçimini sağlayan Işıklı Mahallesi Eski Muhtarı Ferhat Sayman, çiftçi mahsulleri Meyve ve Sebzenin fiyatlarının iyileştirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya seslenerek, sebze ve meyve yetiştiriciliğine yardım istedi. 
Videoyu İzle: Muhtar Sırtında Küfesiyle Yollara Düştü
Çiftçilerimizin de mazot alımlarında kolaylıkların sağlanmasını dile getiren, Ferhat Sayman sosyal medya hesabından video ile paylaştığı yazı: "Dünden beri yaptığım yolculuğun ikinci tarım ve Köy işleri bakanım bugün ete çareyi bulduysa aynısını meyveyle sebze de bulacağına köylünün yanında olacağına eminim. Allah'ın izine Sayın Bakanıma selamlar "Fakıbaba" duy sesimizi senden,  Allah Razı Olsun çiftçilerin yanında olduğun için. Bundan sonrada olacağına Allah'ın izniyle sana inanıyoruz, geliyoruz yanına Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na bağlı Tarım kredi genel müdürlüğüne bağlı yıllardan beri üyeliğimiz devam etmektedir bir çiftçi olaraktan kayıtlı olduğumuz halde perişanlığımızı görün sadece dinleyin görün bu portakalların para etmediği limanın 1000 TL'ye düştüğü portakalın 0,50 TL'ye düştüğü domates rezil fiyatları burada rezil olduğunun çiftçinin ne hale geldiğini rezilliğimizi görüyorsunuz yolculuğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yarın çiftçilerle buluşuyoruz Ankara'da Silifke'nin ürünlerini Ankara'da tanıtıyoruz görüyorsunuz rezilliğimizi." 
Üst düzey yöneticilerle görüşmek üzere yola çıkan, Sayman son olarak ise "Enflasyonun Düşmesinde, Tek Çare Köylüdür" dedi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.