Güncel » Yerel »

Mersin'de Yarın Okullar Tatil mi? Resmi Açıklama Geldi...

İşte Mersin'de 5 Ocak 2018 Cuma okullar tatil mi sorusunun cevabı...


@mersinhaber 'i takip et
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Mersin için gelen şiddetli yağış uyarısı sonrası il genelinde okulların tatil olup olmadığı sorusu gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak Mersin Valisi Ali İhsan Su, Twitter hesabından paylaşım yaptı.
OKULLAR TATİL EDİLDİ
Mersin Valisi Ali İhsan Su; ‘’ Değerli veliler, kıymetli öğrenciler; sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle 05.01.2018 Cuma günü Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Erdemli, Silifke ve Tarsus ilçelerimizde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir’’ ifadelerini kullandı.
METEORLOJİ UYARMIŞTI
Mersin için meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, gece saatlerinden sonra Mersin çevrelerinde tekrar başlayacak sağanak yağışların, 05.01.2018 Cuma günü öğle saatlerine kadar batı ilçelerinde (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (21-50 kg/metrekare)¸ Mersin merkez ve doğu ilçelerinde (Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus ve Çamlıyayla) çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor denilmişti.
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Valiliğin internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda ise; ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 05.01.2018 günü gece saatlerinden itibaren Mersin ve çevresini etkileyecek yoğun sağanak yağış uyarısına istinaden, sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi maksadıyla Mersin Merkez Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ilçeleri ile Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde 05 Ocak 2018 Cuma günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 (bir) gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine; Yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında, belirtilen ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin 05 Ocak 2018 Cuma günü 1(bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur'' denildi.
İŞTE O TWİT

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.