Çamlıyayla »

Mersin Çamlıyayla'da Bu Kış Kurak Geçiyor

Çamlıyayla'ya bu yıl yeteri kadar yağış düşmedi.


@mersinhaber 'i takip et
GEÇTİĞİMİZ yıl Ocak ayında tarihinin en çetin kışını geçiren ve günlerce kent merkezindeki yolları dahi kar nedeniyle kapanan Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bu yıl kış ayında bahar yaşanıyor.
 
Geçtiğimiz yıl Aralık ayından başlayarak Ocak ayına kadar devam eden ve Çamlıyayla’da onlarca evin çatısının çökmesine neden olan kar kalınlığı yer yer 2.5 metreye kadar yükselmişti. İlçenin tek düğün salonu yağan yoğun kar neticesinde çatısının çökmesi nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş, altyapıda ve yollarda büyük hasar oluşmuştu.
 
Geçtiğimiz yıl yaşadıkları ve oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için aylarca uğraştıkları kar felaketinin ardından bu yıl ilçe merkezine fazla miktarda yağış düşmediğini ifade eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, “Geçtiğimiz yıl kent merkezinde 2-2.5, yükseklerde 3-4 metreye kadar ulaşan kar kalınlığından bu yıl eser yok. Öyle ki, kış aylarında baharı yaşar duruma geldik. Sadece Torosların zirvesine kar yağdı. Kısacası kurak bir kış mevsimi yaşıyoruz” dedi.
 
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.