Tarsus » Güncel » Yerel »

Mersin'de Kaçak Kazıdan Çıkanlar Şok Etti

Brandayla örtüp kaçak kazı yapmışlar.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin'in Tarsus ilçesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşan polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Amirligi ekiplerince yapılan çalışmalarda Şehit Mustafa mahallesinde daha önceden de kaçak kazı yapılan müstakil ikametin bahçesinde yine kaçak kazı yapıldığı ve geçmiş dönemlere ait Mozaik bulunduğu ve çıkartılmaya çalışıldığı bilgisine ulaşıldı.
Edinilen bilgiler doğrultusunda bahse konu ikamet bahçesinde yapılan çalışmalarda 4 metre derinliğinde 3  metre çapında çukur kazıldığı çukur zemininde üzerinde balık ve kuş figürleri bulunan 4- 5 metrekare genişliğinde geçmiş dönemlere ait olduğu değerlendirilen Mozaik yapı ile kalp şeklinde 80 cm çapında lahit olduğu değerlendirilen sütun taş tespit edildi.
Konu ile ilgili Tarsus Müze Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçilerek gerekli rapor düzenlenmesi çalışmasının sürdüğü kaydedilirken olayla ilgili ikamette yakalanan S. A.isimli şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.