Tarsus » Yaşam »

Katı Yakıt Satışı Yapan İşletmelere Denetim

Kömür, odun gibi katı yakıt satışı yapan işletmelere denetim yaptı.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Koruma ve Kontrol Yöneticiliği ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren kömür, odun gibi katı yakıt satışı yapan işletmelere denetim yaptı.
Ekiplerin katı yakıt satışı yapan işletmelere yönelik yaptıkları denetimlerde, katı yakıt satıcı belgesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ve satılan kömürlerin satış izinleri kontrol edildi.
Denetimlerde işyeri sahiplerinin Katı Yakıt Satıcı Kayıt Belgelerini kontrol eden ekipler, İşyeri Ruhsatında belirtilen faaliyet dışında, işlem yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can,’’ İlçemiz genelinde özellikle yakıt olarak odun ve kömür kullanan mahallelerde hava kirliliğinin etkilerini azaltamaya yönelik denetim ve bilgilendirme çalışmalarımızı arttırdık. Denetimlerle birlikte kömür satış yerlerine, kahvehanelere ve belediyemizin kampüs girişine, el broşürleri bırakılarak,  yönetmeliklerde belirtilen şartlara uygun yakıtların yakılması, baca temizliği, hava kirliliğinin etkileri ve ısı yalıtım tedbirleri gibi konularda halkımızı bilgilendirme çalışmalarımızı sürdürmekteyiz’’ ifadesini kullandı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.