Kültür Sanat » Yaşam »

ZİÇEV Tarsus Şubesi; "Haydi Tarsus Özel Çocuklara Destek Ol!"

Zihinsel Yetersiz Çocukları, Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesinde özel çocuklar için eğitici ve öğretici etkinlikler devam ediyor. 


@mersinhaber 'i takip et
"Tut Elimi Geleceğim Olsun" sloganı ile ülke genelinde Zihinsel Engellilerin Eğitimleri için faaliyetlerini sürdüren Vakıf'ın Tarsus Şubesinde özel gereksinimli bireyler, birbirinden renkli ve keyifli etkinliklerle hem eğlenerek hem de öğrenerek kendilerini geliştiren, özel gereksinimli çocuk ve gençler, kendilerine yeten, bağımsız ve üretici birey olma yolunda ilerliyor. 
Türkiye’de zihinsel yetersiz çocukların yeterli eğitim, rehabilitasyon ve bakım şartlarına kavuşabilmeleri için gerekli olanak ve ortamları yaratmak, meslek kazanmalarına yardımcı olmak, uzun vadede bu şartların kalıcılığını güvence altına almak ve kimsesiz zihinsel yetersizlere yaşamları boyu sahip çıkma amacıyla kurulan ve şubelerle il ve ilçelerde faaliyetlerini sürdüren ZİÇEV'de,  öğrencilerin bireysel durum ve yetenekleri göz önünde tutularak, özel eğitime gereksinimi olan bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkartarak kendilerine yeten, bağımsız, üretici bireyler olmalarını sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda ise Şubelerde eğitici ve öğretici çalışmalar, uzman ve eğitimli kadrolarla uygun materyaller kullanılarak aralıksız sürdürülüyor. 
Şubede eğitimin yanında vermiş olduğu kurslarla da öğrencilerini her yönüyle de geliştirmeye ve sosyalleştirmeye önem verilirken, Halı-Kilim Kursu vb.. yetişkin öğrenciler için bir aile ortamı oluşup, hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. 
Öteyandan, zaman zaman ZİÇEV Tarsus Şubesi tarafından organize edilen çeşitli Kurum ve Kuruluşlarla birlikte Sivil Toplum Örgütlerinin işbirliğiyle, tüm geliri Vakfa kalan Kültür Sanat Etkinlikler düzenleniyor.
ZİÇEV Tarsus Şubesi bünyesinde gün boyu, süren faaliyetlerden kareler;
 

















Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.