Tarsus » Ekonomi » Güncel » Yerel »

Mersin'de Tarım Alanları Sular Altında

Berdan nehri taştı, ekili araziler sular altında kaldı...


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’ta son günlerde etkili olan sağanak yağış, Berdan nehrinin taşmasına neden oldu. Nehrin taşmasından dolayı yaklaşık 10 bin dönümlük tarım ürünleri ekili alan sular altında kaldı.
Alınan bilgiye göre, Berdan Nehri’ni besleyen Kuskun deresinden gelen su miktarının artmasından dolayı, her iki ırmağın birleştiği Tarsus’un ova bölgesinde taşkın yaşandı. Yaklaşık 10 mahallenin etkilendiği taşkın nedeniyle tarım ürünleri ekili seralar ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü.
DSİ’ye ait iş makinaları sette üzerinden aşan suları engelleyebilme adına hafriyat çalışması yapsa da su miktarının aşırı olması nedeniyle bunda başarılı olamazken, bazı çiftlik evlerinde yükselen sular nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar ise ekiplerin yardımıyla kurtarıldı.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, genel olarak kurak geçen kış döneminde taşkın yaşamanın şaşkınlığı içerisinde olduklarını kaydederek, “Son birkaç gündür yağan aşırı yağış nedeniyle Berdan ırmağında taşkın yaşandı. Bu zamanında tedbir almamanın bir neticesidir. Çiftçilerin alınteri, göz nuru ve tüm emekleri heba olmuştur. Seralarda ve diğer ekili tarım arazilerinde maalesef çok büyük zarar yaşanmıştır” dedi.
Zarar nedeniyle önümüzdeki günlerde ürün fiyatlarının artış göstereceğine ve bu durumdan tüketicinin de zarar göreceğine dikkati çeken Ali Ergezer, “Bu durumda hem biz üreticiler olarak zarar görüyoruz, doğal olarak da tüketici de bundan zarar görecektir. Bu bir afettir ve yetkililerimizin, üreticilerimize gerekli olan desteği göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.