Asayiş »

Mersin'de 1 Milyon Dolarlık Zümrüt Taş Ele Geçirildi

Mersin Emniyeti ekipleri yabancı uyruklu şahıstan çalınan 1 Milyon Dolarlık Zümrüt Taşı Mersin'de satılmak üzereyken ele geçirdi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliğine 24 Ocak 2018 Çarşamba günü gelen telefonla,  Atatürk Parkı içerisinde bulunan bir cafede M.S.A. isimli şahıs ve yanında bulunan şahısların 2016 yılında İstanbul'da, bir Lübnanlıdan çalınan değeri 500 bin dolar civarı olan zümrüt taşın satılmak üzere buluşulacağı ihbarını aldı. 
Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerince yapılan çalışmada; cafenin ofis odasında ihbarda belirtilen, çalıntı olarak değerlendirilen zümrüt taş, masa üzerinde pamuğa sarılı vaziyette ele geçirildi. Ekipler tarafından muhafaza altına alınan çalıntı olduğu öne sürülen Zümrüt Taş'la ilgili,  ofis odasında bulunan şüpheliler M.S.A., M.B., T.Ç., C.G. ve N.M. gözaltına alındı.  
Zümrüt Taş, İstanbul Beyoğlu Taksim Polis Merkez Amirliğince işlem yapılan Güveni Kötüye Kullanma olayında müşteki Lübnan Uyruklu S.N' ın şikâyetine konu taş olduğu değerlendirildi. Zümrüt taş gerçeklik ve değer tespiti ile alakalı Mersin Kuyumcular Odasına gönderilip, Kuyumcular Odasının raporunda gerçek olduğu, değerinin 1. Milyon ABD Doları civarında olduğu belirtildi.
 

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.