Mersin'de ki Vahşetin Cezası Belli Oldu

İşte detaylar


@mersinhaber 'i takip et
Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: "25.01.2018 tarihinde Sosyal medyada paylaşılan video(ses ve görüntü) kaydından Mersin'in Erdemli İlçesi, Yarenler Mah., Hafızlar Sk. No: 53 adresinde ikamet ettiği anlaşılan A.D. adlı vatandaşın kendisine ait olan 33 VLF 69 plakalı beyaz Toyota marka çift kabinli kamyonetin arkasında ölü bir köpeğin sürüklendiği tespit edilmiştir.

Video kaydı yapan şahıs tarafından köpeğin canlı olduğu ve aracın kabininin arkasına A.D. adlı şahıs tarafından bağlandığı ve araba ile çekildiği ve köpek yorulunca düştüğü, zavallı köpeğin düştüğü halde sürüklemeye devam ettiği videoyu çeken şahıs tarafından belirtilmektedir.

Ayrıca A.D. adlı şahısın köpeği ayağının altına alarak resim çektirdiği görülmüştür. Kamuoyunda infiale sebep olan bu olay ile ilgili Orman Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğümüzce Mersin Hayvan Hakları Bilgi Edinme Sitesine gelen şikâyetler (aynı konulu 10 başvuru) ile telefon ihbarları doğrultusunda yapılan tespit ve değerlendirmeler kapsamında ilgili şahsa; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 6/1 fıkrasında “... sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanların öldürülmesi yasaktır” hükmüne istinaden 25.01.2017 tarihinde 1.255,00 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır." Denildi 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.