Ekonomi » Güncel » Yerel »

Mersin-Samsun Arasına Tren Müjdesi

Akdeniz ile Karadeniz'i demiryolu ile bağlayacak dev proje...


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’den Samsun’a kadar yapılması planlanan demiryolu hattı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli talimatların verildiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi için Amasya'ya gitti. Burada önemli açıklamalar yapan Erdoğan Samsun-Mersin arası planlanan demiryolu ile ilgili; ‘’ Samsun, Amasya, Çorum, Ankara hızlı tren hattının proje ihalesi yapıldı, inşallah yakında inşasına başlanacak. Yerköy-Aksaray hattının açılmasıyla Samsun’dan başlayıp Mersin Limanı’na, Akdeniz’e kadar uzanacak demiryolu projesinin önemli duraklarından birisi de Amasya olacak. 224 bin kişiye hizmet veren Merzifon Havalimanı şehrimizin ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize ettik. Sefer sayıları ve güzergahların artırılması ile ilgili beklentilerinizi biliyorum, bunun için ilgili birimlerimizle gereken çalışmalarımızı yapacağız, THY’ye gerekli talimatları verdim" şeklinde konuştu.



KAYNAK: Samsun Haber

 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.