Eğitim »

Mersin Trafik Şubeye Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Hibesi

Simülasyon aracı ile, Kamu Kurum ve kuruluşlarındaki araç sürücülerine, şehir içi toplu taşıma araç sürücülerine, servis şoförlerine ve sürücü adaylarına 2018 yılında eğitim verilecek.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Konuya ilişkin Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden gelen bülten ise şu şekilde;
İnsan; Yaya, Yolcu ve Sürücü olarak trafiğe katılım sağlar. Bu üç konumda da insanların uyması gereken kurallar güvenli trafik ortamının oluşmasında önemli paya sahiptir. Araç içerisinde emniyet kemerinin kullanımı trafik kazası sonrası ölüm ve yaralanmaları %50’ ye kadar azaltabilmektedir.
Ülkemizde ölüm, yaralanma ve maddi kayıplara neden olan ve giderek küresel bir sorun haline gelen trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaları azaltabilmek amacıyla sürücü ve yolcularda emniyet kemeri kullanımını arttırmak, güvenli trafik ortamının oluşmasına katkı sağlamak için;
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2017 yılı içerisinde yaptırılarak hibe yolu ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze teslim edilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Kamu Kurum ve kuruluşlarındaki araç sürücülerine, şehir içi toplu taşıma araç sürücülerine, servis şoförlerine ve sürücü adaylarına 2018 yılında eğitim verilmesi planlanmıştır.
01 Şubat 2018 Perşembe günü saat 09.00’ da Çankaya Mahallesi Atatürk parkı içindeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde hibe edilen Emniyet Kemeri Simülasyon aracının devir teslimi yapılacaktır.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.