Güncel » Yerel » Duyuru - Bilgilendirme »

Binlerce Kişinin Beklediği Sonuçlar Açıklandı

İşte Kura Sonuçları...


@mersinhaber 'i takip et
Binlerce hacı adayının beklediği 2018 Hac Kura Sonuçları bugün açıklandı. Kura merasimi bugün saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yapıldı.
BU YILIN KONTENJANI 80 BİN
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da hac kura merasimine katıldı.  Merasimde bir açıklama yapan Erbaş;"Şu anda ülkemizde 2 milyon 120 bin 967 kardeşimiz bu ibadeti yapmak için müracaat etmiş bulunmaktadır. Bizim bu seneki kontenjanımız ise 80 bin'dir" şeklinde konuştu.
BU TARİHLERE DİKKAT
Öte yandan kura sonuçlarının yayınlanmasıyla birlikte kutsal topraklara gitmeye hak kazanan vatandaşlar, kesin kayıt işlemlerini 5 Şubat-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecek. ‘Kesin Kayıt Yaptırabilir’ belgesini internet üzerinden çıktı alabilecek olan Hacı adayları, bu işlemi müftülükler üzerinden de gerçekleştirebilecek.
YEDEK KURALAR DA ÇEKİLECEK
Kura sonucu belirlenen hacı adaylarından kesin kayıt yaptırmayanların yerine yedek liste de belirlenecek. Yedek isimlerin belirleneceği kuranın ise 22  Şubat-02 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.
İŞTE KURA SONUÇLARI
Yapılan hac kurası sonucuna http://hac.diyanet.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.