Mezitli » Güncel » Yerel »

Türkiye'de Bir İlk Bugün Mersin'de Yaşandı

Alkış alan 8 Mart haberi...


@mersinhaber 'i takip et
Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Türkiye’nin her yerinde kadınlara özel etkinlikler yapılırken, Mersin’in Mezitli Belediyesi çok farklı bir uygulamaya imza attı. 8 Mart gününe özel Mezitli Belediyesi’nde çalışan kadın personel idari izinli sayıldı.
Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Neşet Tarhan kadın çalışanları belediye binasındaki odalarında ziyaret ederek, çiçek verdi. Kadın çalışanların 8 Mart'ta idari izinli olmalarına karar verdiklerini açıklayan Tarhan, pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirdi.
Başkan Tarhan’ın açıklamasında; "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu 8 Mart'ta da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. İşlerin aksamaması koşuluyla kadın personele idari izin verdik. Biz sadece 8 Mart'ta değil her zaman kadın çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Aynı işi yapan kadın çalışanlarımız, erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla maaş alıyor" ifadelerini kullandı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.