Tarsus » Güncel »

Bakan Elvan'dan “Tarsus Üniversitesi" Müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin ziyaret programı kapsamında katıldığı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi ile MEÜ Cami Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından yaptırılan Mersin Üniversitesi Cami İnşaatı Temel Atma Töreni’nde Mersin’e 2 müjde daha verdi.


@mersinhaber 'i takip et
“Yeni Bir Teknopark Binası İnşa Edeceğiz”
 Programda yaptığı konuşmada, MEÜ Çiftlikköy Kampüsü içerisinde bulunan Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Mersin-Teknopark) hizmet binasında halihazırda 76 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, iş dünyasından Teknopark’ta yer almak için sırada bekleyen firmaların bulunduğunu, ancak hizmet binasının yetersizliği nedeniyle yer bulamadıklarını ifade etti ve bu amaçla mevcut binanın alt kısmına yeni bir Teknopark binası inşa edeceklerinin müjdesini verdi.
“Tarsusumuza Bir Üniversite Kazandırıyoruz”
Bir diğer müjdesinin ise, Tarsus ve Mersin’i ilgilendirdiğini ifade eden Bakan Elvan, Tarsus’a üniversite kurulmasına yönelik kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) beklediğini ve önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulundan geçirileceğini söyleyerek, “ Tarsusumuza da üniversite kazandırıyoruz, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Konuşmasının devamında, önümüzdeki günlerde Mersinimiz için başka güzel açıklamalarının ve sürprizlerinin daha olacağını söyleyen Bakan Lütfi Elvan, o müjdeleri de ilerleyen zamanda vatandaşlarımızla paylaşacağını açıkladı.
Kaynak: Tarsus Haber

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.