Güncel » Yerel » Asayiş »

Dolandırıcıların Mersin'de Denediği Yönteme Dikkat

Sakın bu tuzağa düşmeyin...


@mersinhaber 'i takip et
Dolandırıcılar sınır tanımıyor. Neredeyse denenmedik yol bırakmayan dolandırıcıların son yöntemi pes dedirtti. Vatandaşların cep telefonlarına ‘masraf iadesi’ adı altında yollanan mesajların içine eklenen linke tıklayanlar tuzağa düşüyor.
Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de dolandırıcıların yöntemleri bitmiyor. Her gün buldukları yeni yöntemlerle vatandaşları tuzağa çekmek isteyen dolandırıcıların son yöntemi ise pes dedirtti. Vatandaşların cep telefonlarına gönderdikleri kısa mesajlarla ‘’masraf iadesi’’ yapıldığını yazan dolandırıcıların yolladığı linke tıklayanları büyük bir tehlike bekliyor.
Mesaj içindeki linke tıklandığında şifre bilgilerini isteyen dolandırıcıların tuzağına düşenler büyük kayıplar yaşıyor. Mersin’deki bir sosyal medya kullanıcısı da telefonuna gelen kısa mesajı takipçileriyle paylaşarak durumun vehametini ortaya koydu. Mesajın içeriğinde adı geçen bankada hiç hesabı olmadığını vurgulayan sosyal medya kullanıcısı herkesi dikkatli olmaya çağırdı…
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.