Güncel » Yerel » Adana »

Adana'da Türkmen Çocuklar İçin Önemli Proje

''Kirvem Olur musun'' projesi kapsamında ilk tören gerçekleştirildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Adana’daki, Türkmen çocuklar için sünnet kampanyası için kolları sıvayan Adana Türkmen gönüllüleri grubu ‘Kirvem Olur musun?’ projesinin ilk törenini gerçekleştirdi.
Nisan ayında yer alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının bir günle sınırlı kalmaması ve ayın tamamına yayılması öngörüsüyle planlanan sünnet etkinliği sosyal medyada yayınlandıktan sonra çalışmalara başlandı.
Adana Türkmen Gönüllüleri kurucu başkanı Abdulbaki Sıray(40), ‘’şehrimizde ağırlıklı Irak Telafer ve Suriye ‘den savaştan kaçarak gelen Türkmen ailelerin geçirdikleri zor günlerin atlatılması ve yaralarının sarılması adına ailelerin sünnet olmamış çocukları için böyle bir kampanya düşündüğünü aynı zamanda içinde bulunduğumuz ay içerisinde yer alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının bir günle sınırlı kalmaması ve ayın tamamına genişletilmesi ön görüsüyle ailelerin sıkıntılarının giderilmesi amaçlanmıştır. Böylece hem ailelerin sıkıntıları giderilecek hem de verilecek olan sünnet yemeklerinde akrabalar buluşturularak Adana’nın güzel bahar günlerinde yüzlerinin bir nebze gülmesi sağlanacaktır’’ dedi.
Bu amaçla ilk sünneti Belediye evlerinde oturan Nihat Havdi(22)’nin oğlu 1,5 yaşındaki Muhammed ile başlatan Adana Türkmen Gönüllüleri, ailenin evinde  hayır severlerin ve sünneti yapan Dr. Talip Yalım’ın katkılarıyla çocuğun sünnetini gerçekleştirdi. Verilen yemekle beraber  akraba ve komşuların bir araya gelerek kaynaştırılması sağlandı.
Sünneti gerçekleştirilen Muhammed bebeğin babası Nihat Havdi(22) şunları söyledi; ‘’Adana’ya geldiğimiz ilk günlerden itibaren her zaman yanımızda olan Adana Türkmen Gönülüleri grubuna teşekkür ederim. Abdulbaki Sıray(40)’ın böyle bir kampanya başlatması ve ilk olarak benim çocuğumu seçmesinden dolayı da kendilerine ayrıca duacıyım. Tüm sıcak kanlı Adanalıların bu projeye sahip çıkmasını temenni ediyoruz…’’
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.