Tarsus » Güncel » Yerel »

Mersin'in O İlçesinde Yol Kenarına Park Edenler Dikkat

Parkomat uygulamasıyla ilgili açıklama yapıldı...


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’ta Parkomat uygulamasına yeni düzenleme yapılana kadar ara verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nce Parkomat uygulamasının iptali için verilen karardan sonra Bölge İdare Mahkemesine yaptıkları itirazdan sonra çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini söyledi.
Başkan Can, “Bir süredir şehrimizde araç trafik akışını engelleyici araç park etmenin önüne geçmek için uygulanmakta olan parkomat uygulamasına karşı açılan dava sonucunda Tarsus ilçemizde uygulanan parkomat güzergahlarında ve işlemlerinde teknik hatalar tespit edildiği belirtilerek Mersin 1. İdare Mahkemesince söz konusu uygulamanın iptaline karar verilmiştir. Söz konusu karara karşı Bölge İdare Mahkemesine başvurulmuş olup vatandaşlarımızca 05 Mayıs 2018 tarihinden itibaren parkomat uygulamasına ara verilecektir. Bölge İdare Mahkemesinden aksi bir karar çıkması halinde veyahut dava dosyası içerisinde tespit edilen teknik usullere göre yeni bir uygulama çalışması yapılması durumunda parkomat uygulamasına yeniden geçilebilecek olup, bu hususta vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacaktır” dedi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.