Tarsus » Güncel » Yerel »

Tarsus İlçesinde Matematik Yarışması Yapıldı

Amaç çocuklara matematiğin sevdirilmesi...


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’in Tarsus ilçesinde matematik yarışması yapıldı.
Atatürk ilkokulu tarafından organize edilen ve Türk Millî Eğitimi’nin  genel amaçları doğrultusunda; Tarsus ilçesindeki okulların 4.sınıf öğrencilerine evrensel bir ders olan matematiğin sevdirilmesi, matematiğe karşı ilgiyi artırma, bu alanda daha ileri çalışmalar yapabilecek öğrenciler arasında tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunma, matematiği seven öğrencilere yaratıcılıklarını kullanabilecekleri alanlar yaratma, yetenekli olanları teşvik etme ve ödüllendirme amacını taşıyan yarışmaya Mersin ili Tarsus ilçe merkezi ve köylerinde halen 4.sınıfta öğrenim gören öğrenciler katıldı.
Okul müdürü Mehmet Okur “Matematik yarışmamızın 4.cüsü yapıldı. Yarışmada kentimizdeki 39 okuldan özel olarak seçilmiş 850 öğrenci katılarak büyük bir sınav heyecanı yaşamıştır. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Yarışmada derece alacak öğrencilere ödülleri yakında Şehitishak ilkokulu salonunda düzenlenecek törenle verilecek” dedi.

Haber-Foto :Yakup Boncuk
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.