Siyaset » Güncel » Yerel »

Eski Başkan Macit Özcan Aday Adayı Oldu

CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı...


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

HABER: Abidin Yağmur / Güney Gazetesi
Mersin önceki  dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 24 Haziran seçimlerinde Mersin milletvekili adayı olabilmek için CHP’ye başvurdu.
Mersin’de 3 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Macit Özcan, siyasete yeniden döndü. Hakkında açılan davalar nedeniyle 2014 yılından beri aktif siyasetten uzak duran Macit Özcan, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde sahaya çıktı. Özcan, CHP’ye Mersin milletvekili aday adayı başvurusunu yaptı.
Macit Özcan, 1999 yılında DSP’den Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na seçilerek Mersin siyaset dünyasına girmişti. 2004 seçimlerinde CHP’ye geçen Macit Özcan, o dönem için en güçlü rakipleri olan SHP adayı Fikri Sağlar ve AKP adayı Mahmut Arslan’ı geride bırakarak ikinci dönem için belediye başkanı seçilmişti. Macit Özcan, 2009 seçimlerinde yeniden CHP’den aday adayı olmuş ve ipi bir kez daha göğüsleyerek 3 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilme rekorunu kırmıştı.
Macit Özcan’ın 15 yıllık belediye başkanlığı serüveni, MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını kazanmasıyla sona ermişti.
Seçimi kaybetmesinin ardından hakkında ihalede usulsüzlük iddiasıyla soruşturma açılan Macit Özcan hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Özcan daha sonra mahkemeye ifade vererek tutuksuz yargılanmıştı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.