Siyaset » Güncel »

Cumhur İttifakı, Metro Jesti Bekliyor

İşte detaylar..!


@mersinhaber 'i takip et
Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın Metro ve Mersin’in raylı sistem yükünün sırtlarından kaldırılması gerektiğini söyleyerek, “Cumhur İttifakı’nın ruhuna yakışacağını düşünüyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesinin maddi olanakları ve İller Bankası payının yüzde 40’lık bölümünün, metronun kredi borcu ve faizine kesilmesi nedeniyle, ikinci etap çalışmaları ve yeni yatırımların önünün kesilmesine sebep oldu. Adana metrosunun, hizmete giren Adana Şehir Hastanesi, yeni Adliye Binası, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine de gitmiyor olması, Adanalı vatandaşları zor durumda bıraktığı ifade edildi. Bu sebeple Adana’nın yeni yatırımlarının önünün açılması için, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adanalı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin bütçesini oldukça zorlayan metro yükünün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralınmasının beklenildiği kaydedildi.

ADANA DIŞINDAKİ METRO PROJELERİNİ HÜKÜMET ÜSTLENDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın sırtında büyük bir yük oluşturan ve tamamlanmadığı için de verimli olarak çalışmayan metro yükünün hükümet tarafından görüşüleceğini ve Adana’nın lehine değerlendireceğini kaydetti. Türkiye’deki mevcut metro ve raylı sistemlerin hepsinin hükümet projesi olarak yürütüldüğünü belirten Sözlü, "Bu projeden tek istisna Adana metrosu ve ileride yapılması düşünülen Mersin’deki raylı sistemdir. Bu ikisinin hükümet projesi olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralınması gerektiğini, bunun da Cumhur İttifakı’nın ruhuna yakışacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Metro Mersin'in de Hayali

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Metro ulaşımın maddi olanakların kısıtlı olması nedeniyle askıya alınırken, Hükümetin vereceği ekonomik destek ile daha hızlı bir şekilde Mersin'e modern bir metro ulaşımının sağlanılabilir.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.