Orman Yangınlarına Karşı Dikkatli Olalım

Müdür Aslanhan, “Orman Yangınları ile Mücadelede Biz Hazırız”


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammed Aslanhan, orman yangınlarının yüzde 80'inin insanların ihmal ve dikkatsizliğinden kaynaklandığına dikkat çekerek, Tarsuslu vatandaşları piknik mesire alanları dışındaki orman alanlarında kesinlikle ateş yakılmaması konusunda uyardı.
Aslanhan, önümüzdeki yaz aylarının sıcak geçeceğine dikkat çekerek, Tarsuslu vatandaşları orman teşkilatının tesis edip vatandaşların hizmetine sunduğu piknik mesire alanları dışındaki orman alanlarında kesinlikle ateş yakılmaması konusunda uyardıklarını belirtti.
Yaklaşan yaz ayları ile birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı mücadele başlattıklarını ifade eden Müdür Muhammed Aslanhan, “Orman yangınlarının yüzde 80'inin insanların ihmal ve dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Bizler tüm araç ve gereçlerimize orman yangınlarına karşı hazırız. Yangına zamanında müdahale önemli. Bir yangın durumunda 177 yangın ihbar hattına zaman kaybetmeden haber verilmelidir. Ormanda ateş yakılmamalı ve sigara izmaritleri yanık olarak atılmamalıdır.
Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalıdır” dedi.
Haber:Tarsus Yeni Doğuş
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.