Kültür Sanat »

Vali Su SODES Kapsamında Eğitim Gören Zihinsel Yetersiz Kursiyerler ve Aileleriyle Buluştu

Vali Ali İhsan Su, ‘Engelleri Sanatla Aşıyorum 2’ isimli Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nı (ZİÇEV) ziyaret ederek, zihinsel yetersiz kursiyerlerle buluştu.


@mersinhaber 'i takip et
İhsaniye mahallesinde faaliyet gösteren ZİÇEV hizmet binasında gerçekleşen ve Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’un da eşlik ettiği ziyaret programına, hizmet binası içerisindeki müzik ve resim atölyelerini gezerek başlayan Vali Ali İhsan Su, 18-29 yaş aralığındaki zihinsel yetersiz 80 kursiyerin müzik, dans, resim, seramik ve alçı rölyef eğitimi gördüğü atölyeleri bir bir dolaştı ve onlarla yakından ilgilendi.
Vali Ali İhsan Su’nun, atölye ziyaretlerinin ardından ZİÇEV Mersin Şubesi Başkanı Zekiye Kahveci’den vakfın faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi alması sonrasında program, vakıf bahçesinde, kursiyerlerin aileleriyle bir süre sohbet edilmesiyle sona erdi.





Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.