Yaşam » Güncel »

Mersin Hava Durum Tahminleri Korkuttu

Meteorolojinin yaptığı hava durum tahminlerinde Mersin için yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Sözcünün haberine göre, Yurt geneli bu haftadan itibaren yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı günümüzdeki adıyla “Afrika”, “cehennem” ve “çöl” sıcakları, eskilerin deyimiyle de “eyyam-ı bahur”un etkisine girecek. Eskilerin yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullandığı eyyam-ı bahur, yurdun güney sahillerinde daha çok biliniyor.

31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk gelen eyyam-ı bahurun yerini günümüzde “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimler aldı.

Yapılan son hava durumu tahminleri sıcaklıkların 36 dereceye kadar yükseleceğini öngörüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Mersin'de hafta başından itibaren sıcaklık 33 derece düzeyinde seyrederken, cuma gününe gelindiğinde hava sıcaklığı 36 dereceye çıkacak.

Cuma günü nem oranının %90 düzeylerine ulaşacağı öğle saatlerinde hissedilen sıcaklık 60 derece olacak.

İŞTE MERSİN İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ



CUMA GÜNÜ İÇİN UYARI

Çok bunaltıcı ve çok sıcak bir hava... Zorda kalınmadıkça açık alanda durulmamalıdır, güneş olmayan yerlerde de dikkatli olunmalıdır.

Kalp, tansiyon hastaları çok dikkatli olmalı. Aşırı hareketlerden kaçınmakta fayda var.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.