Tarsus » Sağlık »

Mersin Tarsus'ta Çiftçiye 6 Bin 100 Adet Tuzak Dağıtılacak

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, “Gerekli Kontroller Teknik Personellerimizce Takip Edilecek”


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi kapsamında 6 Bin 100 adet tuzak ve Bin 500 dekar alanı kapsayacak dağıtımın yapılacağını kaydetti.
Erdoğan, ekonomik değeri yüksek olan narenciye, turunçgil, sert çekirdekli meyve yetiştiriciliğinde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı Bakanlığın geniş çaplı bir mücadele programı yürüttüğünü, ancak mücadele kapsamının toplu bir mücadele yapılması halinde zararlının kontrol altına alınabileceğine ve zararından korunulabileceğinin önemine değindi.
İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, “Akdeniz Meyve Sineğinin 260’ın üzerine konukçusu olmakla birlikte yayılım alanı bakımından Amerika’dan, Asya’ya, Avrupa’dan, Afrika’ya geniş bir yayılım göstermesi sebebiyle tüm dünyada bir numaralı meyve sebze zararlısı olarak kabul görmektedir.
Mücadele kapsamında Doğu Akdeniz bölgesinde Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi dahilinde ilçemizde 6 bin 100 adet tuzak, 1500 dekar alanı kapsayacak şekilde dağıtımını yapacağız ve gerekli kontroller teknik personellerimizce takip edilecektir” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.