Sağlık » Güncel »

Denizlerimizde ki tehlike Balon balığı

Tenekeyi parçaladı.


@mersinhaber 'i takip et
Akdeniz’de son zamanlarda sıkça görülen istilacı türlerden balon balığı, dişleriyle teneke kutuyu rahatlıkla parçalarken görüntülendi. Bilinçsiz tüketildiğinde zehirleyebilen balık, tek hamlede tenekeyi koparıp yuttu.

Akdeniz'de, su sıcaklığındaki artışla beraber, Süveyş Kanalı aracılığıyla Kızıl Deniz'den gelen ekonomik değeri yüksek balıklarla beslenen ve eti yenmeyen kurbağa (balon) balıklarının (Lagocephalus sceleratus) çoğaldığı belirlendi.

 Mersinli balıkçılar, "Denizdeki canavar" dedikleri balon balıkları yüzünden ağlarının boş kalmasından yakınırken, uzmanlar, bu balıklardan kurtulmanın tek çaresini, bu balıkla beslenen avcı balıklarda görüyor.

 Mersinli balıkçılar, avını son derce hızlı yakalayabilen balon balıkları yüzünden işlerini bırakma noktasına geldiklerini bildirdiler.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Mersin açıklarında balık avına çıkan bir grup balıkçı tarafından yakalanan bir balon balığının tehlikesini gözler önüne sermek adına balığın ağzına bir kola tenekesi verdi.

Balon balığı teneke kutuyu kısa sürede parçaladı. Balon balığı, kerpetene benzer diş yapısıyla ağzına her verilişinde tenekeyi tek hamlede parçalayıp yuttu.
 (Görüntü: Levent Sancak)

 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.