Spor » Güncel »

Küçük Hamza, Mersin'in Gururu Türkiye'nin Onuru Oldu

Çobanlıktan şampiyonluğa uzanan yaşam...


@mersinhaber 'i takip et
6-9 Eylül tarihleri arasında Bosna Hersek’te gerçeleştirilen ve 10 ülkeden sporcuların katıldığı Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası’nda Mersinli Hamza Türkşiyenin göğsünü kabarttı.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) Güreşçilerinden ve aynı zaman Milli güreşçi olan 15 yaşındaki Hamza Zopalı 51 kiloda rakiplerini mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldu.
HAMZA ZOPALI
15 yaşındaki Hamza Zopalı Toros Dağları’nın eteklerinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Yörük bir ailenin oğludur. Burada hayvalara bakan Hamza geriye kalan boş vakitlerinde ise sürekli güreş ile uğraşıyordu. Güreşçiliğe Mersin Güreş Eğitim Merkezi’nde profesyonel olarak adım attığında ise Hamza henüz 13 yaşındayken üst üste 5 kez Türkiye şampiyonluğunu kazandı.
2016 yılında 13-14 Yaş Okullararası Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, doktor raporu ile bir üst yaş grubunda mücadele ettiği 14-15 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası ve yine doktor raporuyla katıldığı 14-15 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde etti.
Yine 2016'da Bursa'da düzenlenen 2. Balkan Güreş Şampiyonası minik erkekler kategorisinde şampiyon olan Hamza Zopalı, bu yılda10 ülkeden sporcuların katıldığı Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası’nda 51 kiloda rakiplerini mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.