Ekonomi » Güncel » Asayiş »

Mersin ve Diğer Belediyelerde 30 Bin Suriyeli İşçi Alınacak

İşte detaylar


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz günlerde Suriyeliler konusundaBM ve UNESCO'dan gelen temsilcilerle yapılan toplantıda bazı bilgileri aktardı.
Kocamaz, "Biliyorsunuz Mersin'in en önemli problemi bir numara işsizlik, iki numara trafik. Bu işsizlik konusuna bir de 300 binin üzerinde Suriyeli eklendi. Tabi Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) bugüne kadar bu işe yaklaşmadılar, verilen sözleri yerine getirmediler. BM ve UNESCO'dan temsilciler geldi ve onların İŞKUR aracılığıyla Mersin, Adana, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara’daki belediyelerde istihdam etmek istediklerini söylediler. Yaklaşık 30 bin Suriyeliyi iş sahibi yapacaklar. Hedefledikleri iller arasında Mersin'de var. Ben de onlara 'bizim birçok kendi insanımız işsizken biz bunu vatandaşa anlatamayız' dedim. En azından 15 bini yerli 15 bini Suriyeli olacak şekilde istihdam edilsin önerisinde bulundum. Şuanda değerlendireceklerini söylediler" şeklinde konuştu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.