Tarsus » Siyaset »

MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Belli Oldu, MHP Tarsus'ta Şevket Can'la Devam Edecek

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kesinleşerek belli olmasının ardından, az öncede MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı belli oldu. MHP Tarsus'ta mevcut Belediye Başkanı Şevket Can aday göstererek yoluna devam edecek.


@mersinhaber 'i takip et
2014 Yerel seçimlerinde aday gösterilerek seçimi kazanan mevcut MHP'li Belediye Başkanı Şevket Can, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterildiği öğrenildi.
Başkan Şevket Can Adaylığını Sosyal Medyadan Duyuruldu
Basın Müşaviri Ersoy Yalçın'ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, Genel Merkezinin takdiri ile MHP Tarsus Belediye Başkan Adaylığına yeniden mevcut Başkan Şevket Can'ın gösterildiğini açıkladı.
Uzun Süre Kocamazla Çalıştı
Mevcut Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can 2014 Yerel Seçimlerine kadar, 4 dönem Tarsus'ta Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 Yerel Seçimlerinde partisi MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Burhanettin Kocamaz'la birlikte çalıştı. Şevket Can, Kocamaz'ın Tarsus Belediye Başkanlığı süresince belediyenin çeşitli kademelerinde görev aldı. Başkan Can, Belediyecilikte edindiği tecrübelerle 2014 Yerel Seçimine partisi MHP'den Aday Adayı olmuş ve yine partisinin takdiri ile başkanlığa aday gösterilmişti.
Şevket Can Ankara'da
Ayrıca, Mersin Haber kaynaklarının edindiği bilgiler arasında, Şevket Can'a ait resmi sosyal medya hesaplarından paylaşımın yapıldığı akşam saatlerinde, Başkan Şevket Can'ın Ankara'da olduğu öğrenildi.
Başkan Can Yarın Eshab-ı Kehfte Namaz Kılıp, Kurban Kesecek
Şuan Ankara'da olduğu ve dönüş hazırlıklarının yaptığı öğrenilen Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can gece yarısı Tarsus'ta olacak. Başkan Can yarın (cuma günü) öğle namazını Eshab-ı Kefte kılacak, namazın ardından ise kurban kesileceği öğrenildi.
Şevket Can Kimdir?

Şevket CAN 1969 yılında Tarsus'ta doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Tarsus'ta tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat fakültesinde tamamlayıp Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.
Üniversite yıllarında da aktif biri olan Şevket CAN Erzurum Ülkü Ocaklarında değişik kademelerde görev aldı.Üniversitelerin birçok sosyal ve siyasi etkinliğini organize etti. Vatani görevini Ankara'da tamamladıktan sonra, 1997 yılında Tarsus Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde devlet memuru olarak göreve başladı.Bu görevden sonra Satın Alma Müdürlüğünde görev yaptı.
1999 yılında Tarsus Belediyesi Hal Müdürlüğüne getirilen Şevket CAN, 2000 yılında Tarsus Ülkü Ocakları başkanlığı görevinde bulundu. 2001 yılında Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilen Şevket CAN, 2003 yılında Fen Müdürlüğü, 2006 yılında da Fen Müdürlüğü görevinin yanında Başkan yardımcılığı görevine de getirilerek bu iki görevi birlikte yürüttü.
2009 yılından bu yana Teknik Hizmetler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.
2014 yılında yerel seçimlerinde MHP Tarsus Belediye Başkanı oldu.
Yapılacak, 2019 Yerel Seçimlerinde partisi tarafından yeniden MHP Tarsus Belediye Başkanlığı Adayı yapıldı.
Can, Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.