Sağlık » Güncel » Asayiş »

Adana’nın Pisliği Mersin’e Akıyor

Adana’da pis su atıklarını taşıyan kanal tüm çağrılara rağmen Mersin sahillerine akmaya devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, Konu ile ilgili olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Pis atıkların bulunduğu kanalın yanında açıklama yapan Dokucu şunları söyledi: “Şurada bir çok fabrika ve tesis var. Bu fabrika ve tesislerin atıkları bu kana aracılığı ile Tarsus’ta kanala ve oradan Seyhan Nehrine akarak denize dökülüyor. Şuan burası o kadar pis kokuyor ki, kokudan durulmuyor." diye konuştu.
Kanalında yanında duran Dokucu’nun kötü koku nedeniyle nefes dahi almakta güçlük çektiği görülürken, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şu an burada oldukça kötü bir koku var. Ne kokusu dahi olduğunu bilmiyoruz. Burada her fabrikanın önünde kanallar var, bu kanallar aracılığı ile kirli sula Tarsus plajına ulaşıyor. Burada durulacak gibi değil, nefes alamıyorum. Bu suların üzerinde hiçbir arıtma yok. Artık bir önlem alınması gerekiyor.” Dedi.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıllarda kirli atıklar nedeniyle, Tarsus Plajın balık ölümleri yaşanmış, Tarsus plajı sahillerinde kir katmanları oluşmuştu. (MersinHaber.com)

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.