Güncel » Asayiş »

Sahte Reçete İle Mersin'de 100 Milyon TL'lik Vurgun Yapılmış

Mersin'de düzenlenen sahte reçete operasyonunda 100 Milyon liralık vurgun yapıldığı ortaya çıktı. 65 kişi gözaltına alındı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin'de reçetelerle alınan ilaçların satıldığı ididası üzerine Mersiin polisinin yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmanın ardıdnan operasyon yaptı. Yapılan operasyon aralarında eczacı ve kalfaların da 65 kişiyi gözaltına alınırken 19 kişininde arandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir yıldır teknik takip ile sürdürdükleri operasyon için düğmeye bastı. Özel Harekat Polsi ekiplerininde katıldığı eş zamanlı operasyonda, aralarında eczacıların ve kalfaların da bulunduğu 65 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 65 kişinin emniyetteki ifadeleri devam ederken, konuyla ilgili 19 kişininde arandığı öğrenildi.

İlk belirlemelere göre hem devleti hem de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaklaşık 25 milyon TL zararı ortaya çıkarılırken, bunun yaklaşık 100 milyon TL'yi (100 Trilyon) bulabileceği bildirildi. 

Operasyonla ilgili geniş çaplı araştırmanın devam ettiği öğrenildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.