Yaşam » Güncel »

Mersin'de Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Mersin'de, ekim ayında değişen havalar nedeniyle erik ağacı çiçek verdi.


@mersinhaber 'i takip et
MersinHaber.com - Mersin'in Tarsus ilçesi Alibeyli Mahallesinde yaşayan Mehmet Sindar ismli vatadaşın bahçesinde bulunan erik ağaçları çiçek açtı.
Ağacın dalındaki çiçeği görünce şaşırdığını belirten Sindar, "Ağacı yıllar önce bahçeme dikmiştim. Bu yıl defa,ikinci kez çiçek açtı. Alışık olunmayan bir durum. Hepimizi şaşkınlık içindeyiz."diyerek şaşkınlığını belirtti.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız bir ziraat mühendisi olayın normal bir durum olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde yeterli soğuklar, henüz başlamadı. Hava sıcaklıkları orantısız şekilde. Gece ve gündüz arasında sıcaklık farkı oluyor. Bu havalarda, meyve ağaçlarının gövdelerindeki sular,henüz tam olarak çekilmemiş oluyor. Bu duruma ve ılık havaya aldanan erik, badem, kayısı vb. gibi ağaç türleri, zaman zaman ikinci ürün verebilmektedir. Bu durum gayet doğal bir tabiat olayıdır."dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.