Mezitli » Güncel »

MESKİ’nin Mezitli İlçesinde Yağmursuyu Yatırımları Hız Kazandı

(MESKİ ) Genel Müdürlüğü Mezitli İlçesinde aşırı yağışlı havalarda meydana gelen su birikintilerinin sağlıklı şekilde tahliye edilmesi adına yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ ) Genel Müdürlüğü Mezitli İlçesinde aşırı yağışlı havalarda meydana gelen su birikintilerinin sağlıklı şekilde tahliye edilmesi adına yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.
Mezitli İlçesi Akdeniz mahallesi Yaşardoğu Caddesinde aşırı yağışlarda meydana gelen sellenme ve göllenmeler önüne geçmek için başlatılan yağmursuyu çalışmalarını tamamladı. Yürütülen çalışmalar kapsamında 848 metre yağmursuyu hattı, 16 adet muayene bacası, 35 adet ızgara yapımı gerçekleştirilerek mahallenin yağmursuyu sorunun son verildi.
Mezitli İlçesi Akdeniz Mahallesi Yaşardoğu Caddesindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Davultepe Mahallesinde yaşan yağmursuyu sorunun önüne geçilmek için yürütülen yağmursuyu çalışmaları ise tüm hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 326 metre Ø1200 mm çapında betonarme boru ve 23 metre 1.5 x 1.5 metre ebadında yağmursuyu menfezi kullanılarak yağmursuyu deşarjı sağlanmıştır. İş kapsamında 6 adet ızgara yapımı gerçekleştirilecektir. Yürütülen çalışmalarda Meskonet ve Şirinler tatil sitelerinin yaşadığı su baskınları son bulacak. Bölgede yaşanan göllenmelerin yollara verdiği tahribatın önlenmesinin yanında, vatandaşların mağduriyet yaşanmasının da önüne geçilecek.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Mezitli ilçemizdeki yağmursuyu sıkıntılarını sona erdirmek amacıyla yürüttüğümüz yağmursuyu hattında ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını yürütüyoruz. Yağmursuyu hattı eksikliğinden dolayı yıllarca mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yüzü MESKİ’nin gerçekleştirdiği yağmursuyu çalışmaları ile gülmeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın talimatları doğrultusunda il genelinde olduğu gibi Mezitli ilçemizde de ara vermeksizin çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.