Tarsus » Asayiş »

Mersin Tarsus'ta 6 Bin 700 Litre Kaçak Akaryakıt ve Seyyar Yakıt Pompası ile Santrifüj Ele Geçirildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Tarsus Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele(KOM) ekiplerinin, içerisinde kaçak akaryakıt olduğu daha önce tespit ettiği depoya operasyon yaptı.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM (Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele) Grup Amirliği Polis ekiplerince Eski Ankara yolu üzerindeki bir depoya yapılan operasyonda, kaçak olduğu tespit edilen 6 Bin 700 litre akaryakıt ele geçirildi.
Kent genelinde huzur ve güvenin sağlanması, kaçakçılık ve yasa dışı işleri önleme, mücadele etmek amacıyla aralıksız yapılan rutin uygulamalar devam ederken. Tarsus Polisi yasa dışı iş ve işlemlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, Eski Ankara yolu üzerinde, kaçak akaryakıt bulunduğu ve tespiti yapılan depoya operasyon düzenleyerek arama yaptı.
Edinilen bilgilere göre, Ekiplerce yapılan aramada 6 Bin 700 litre kaçak akaryakıt, 1 adet sayaçlı seyyar yakıt pompası ve 1 adet santrifüj ele geçirildi, depoyu kullanan A.M. isimli şahıs göz altına alındı.
Hakkında hazırlanan adli evraklarla adli makama sevk edilen, şahıs ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
Santrifüj Nedir?
"Santrifüjcihazı, yoğunlukluklara bağlı olarak, içerisine yerleştirilen karışımların birbirinden ayrılmasına yarayan cihazdır. Ayırma, malzemenin bulunduğu kabın yüksek hızda dönmesi ile gerçekleşir.Santrifüjdeki dönme işlemi, malzemede bulunan maddelerden, kütlesi daha fazla olan maddeyi kabın dışına doğru iter. Bu olay merkezcil kuvvet bağıntısı ile açıklanabilir. Merkezcil kuvvet formülünde görüldüğü gibi maddenin kütlesi ne kadar fazlaysa madde üzerine etkiyen merkezcil kuvvet o kadar fazladır."

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.