Siyaset » Güncel »

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Mersin'i Alacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin dahil 9 büyükşehir belediyesini alacaklarını söyledi.


@mersinhaber 'i takip et
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin dahil birçok büyükşehiri alacaklarını iddia etti. CHP lideri, partisinin belediye başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Önümüzdeki süreçte yerel seçimler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde önemli hedefler koyduk. Şu anda Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Eskişehir ve Hatay büyükşehir belediyelerimiz var. Önümüzdeki süreçte Balıkesir, Denizli, Uşak, Mersin, Adana, Antalya, Bursa, Ankara ve İstanbul dahil alacağız. İstanbul bugün vurguncuların elindeyse ve 20 yıla yakın süredir yenile yenile bitirilemiyorsa İstanbul’a tarihi kimliği kazandırmak bizim için onur ve şeref olacaktır. Biz yerel yönetimlerde söz sahibiyiz. Eksikliklerimiz var onları zaman içinde tamamlıyoruz. Eksikliklerimizin kaynaklarına bakıyoruz. Eğer AK Partili bir belediye başkanı kentsel dönüşüm için başvurduğunda bir hafta içinde Bakanlar Kurulu kararı çıkıyor CHP’li belediye başvurduğunda yıllarca karar çıkmıyorsa orada bir sorunumuz var. O eksiklik bizim belediyelerden değil siyasal iktidarın engellemelerinden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.