Ekonomi » Güncel »

15 Bin Uzman Erbaş Alımı Başvurusu 26 Ekim 2018 Son Gün

15 Bin Uzman Erbaş Alımı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları askeri personel ihtiyacını karşılamak üzere başvurularını almaya devam ettiği alımlarda 26 Ekim 2018 son gün olarak yayınlanmıştır.


@mersinhaber 'i takip et
Milli Savunma Bakanlığı Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarına 15 Bin uzman erbaş alımı yapılıyor. Başvuruları başlayan ilana son başvuru olarak 26 Ekim 2018 tarihi bitimine kadar açıklanmıştır.En az lise mezunu olması gereken adayların askerlik hizmetini tamamlayan adayların terhis ile başvuru tarihleri arasında 5 yıldan fazla süre geçmemiş olması gereklidir.

Bu ilana 1 Ocak 1991 ve sonrasında doğmuş olan adaylar başvuru yapabilirler. Boy ve kilo oranlarının içerisinde yer alması gereken adaylar ayrıca fiziksel sınavlara da tabi tutulacaklardır. Zorunlu kamu hizmeti bulunanlar uzman erbaşlık için başvuru yapmaları mümkün değildir.

Başvurup şartları sağlayan adaylara ek olarak güvenlik soruşturması yapılacaktır. Bu araştırma ve soruşturmaların neticesinin olumlu olması durumunda uzman erbaş olmaya hak kazanacaklardır.Başvuru yapmak isteyen adaylar ilk olarak internet adresi üzerinden başvuru formu dolduracak ardından da bu formu kayıt merkezlerine götürerek işlemlerini tamamlanacaktır.

Başvurusu tamamlanan adayların başvuru sonuçları vermiş oldukları telefon numarasına SMS yoluyla iletilecektir. Ön başvuruyu kabul edilen adaylara fiziki sınav ve mülakatın yerleri de belirlenerek sınava alınacaklardır.MSB uzman erbaş alımı kılavuzu için tıklayın. Başvuru sayfasına ulaşmak için tıklayın. 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.