Güncel » Asayiş »

Şehit Uzman Çavuş Asım Türkel'i Binlerce Mersinli Uğurladı

Tunceli'de donarak şehit olan Şehit Uzman Çavuş Asım Türkel için Mersin'de tören düzenlendi.


@mersinhaber 'i takip et
Tunceli'de operasyon dönüşü sonrasında olumsuz hava nedeniyle, donarak şehit olan Şehit Uzman Çavuş Asım Türkel için Mersin'de tören düzenlendi.
Öğle namazsı sorasında Muğdat Camiinde binlerce Mersinli'nin vatandaşım katıldığı cenaze töreninde şehidin ailesi güçlükle ayakta durdu.
Mersin Valisi Ali İ,hsan Su şehidin babası Hasan Türkel'in koluna girerek yardımcı olmaya çalıştı.
Törende, baba Hasan ile anne Sebahat uzun süre gözyaşı döktü. İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Türkel'in tabutu, askerlerin omzunda top arabasına konuldu.
Kılınan cenaze namazının ardından, helallik alınırken, şehidin tabutun başında bazı askerlerin gözlerinden gelen yaş ise herkesi duygulandırdı.
Şehidin ailesi de bir süre top arabasının arkasında protokolle birlikte yürürken, yüzlerce vatandaş da aileye destek verdi. Şehidin cenazesi daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konularak, Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte toprağa verildi.









Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.