Mezitli » Güncel »

Mezitli İlçesi Batı Havzası 2. Kademe Kanalizasyon Hatlarının Yapımı Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), kent genelinde başlattığı kanalizasyon projelerine her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), kent genelinde başlattığı kanalizasyon projelerine her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor.
Mersin’in Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi için hazırlanan proje kapsamında; Tece ve Davultepe mahallelerinin Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı 2015 tamamlanarak hizmete alınmıştı.
Son yıllarda gerek bölgesel koşullar nedeniyle meydana gelen göçten dolayı, gerekse şehrin batıya doğru hızla gelişmesinden dolayı Mersin’in batı kısmında konut sayısı hızla artmış ve bu artış yeni altyapı tesisleri yatırımına ihtiyaç doğurmuştur. Batı havzası kanalizasyon şebekesinin 1. kademesinde yapılmayan hatlara ait projelerin uygulanabilir kısımları için yeniden kanalizasyon projesi gerçekleştirilerek çalışmalara başlanıldı. MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kanalizasyon şebekesi olmayan bölgelerin eksiklerini gidermek amacıyla Mezitli İlçesi Batı Havzası 2. Kademe Kanalizasyon Hatlarının yapımı tüm hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, muhtelif çaplarda 24.492 metre kanalizasyon şebeke hattı, 572 adet kanalizasyon muayene bacası, 1.000 adet parsel bacası ve 6.000 metre parsel bağlantı hattı döşenecektir.
Mezitli İlçesi Tece ve Davultepe bölgesinin kanalizasyon hatlarının yapımı için başlatılan bu çalışmalarla birlikte bölge sakinlerinin kanalizasyon şebeke sorununa kalıcı bir çözüm getirilecektir.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.