Güncel »

Mersin'de Dolu ve Fırtına Zarar Bilançosu 15 Milyon TL

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan dolu ve fırtınanın bilançosu 15 Milyon TL olduğu açıklandı.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus ilçesinde 2 hafta önce etkili olan dolu yağışı ve fırtınanın tarım alanlarında yol açtığı zarar hasar tespit çalışmasıyla ortaya çıktı.

Tarsus İlçe Traım Müdürlüğünce oluşturulan Hasar Tespit Alt Komisyonun yaptığı çalışmadan sonra ilçe genelinde yaklaşık olarak 15 Milyon TL zarar olduğu açıklandı.

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Aliağa, Aliefendioğlu, Ballıca, Bahşiş, Yeşiltepe, Yeniçay, Mantaş, Hasanağa, Köselerli, Kulak, Alifakı, Akarsu, Heleke ve Atalar mahallelerinde 204 üreticiye ait 5 bin 366 dekarlık açık sebze, narenciye, pamuk ve sera alanında yüzde 5 ila 80 arasında zarar oluştuğunu belirtilirken, toplam zarar maliyetinin ise 15 milyon 988 bin 937 TL olduğu açıklandı.

Yapılan yazılı açıklamada,"2018 yılı içerisinde 333 çiftçinin borç erteleme işlemi yapılmıştır. Doğal afetten yüzde 30 ve üzeri zarar gören, zararı İlçe Hasar Tespit Alt Komisyonu ya da TARSİM tarafından tespit edilen ve borç erteleme isteyen çiftçilerin en kısa sürede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmektedir" şeklinde açıklama yapıldı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.