Güncel »

Mersinli Gönüllüler, İyilik Peşinde Koştular

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi gönüllüleri 53 kişilik ekiple bu yıl 40. düzenlenen İstanbul Avrasya Maratonu'nda Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve Alzheimer hastalarına engelli aracı alabilmek adına koştu.


@mersinhaber 'i takip et
Emine Kuren'in Haberi - Maratonda konuşma yapan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge aktif yaşamamın insan sağlığına etkilerinden bahsederek Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Avrasya Maratonu'na katılmaktaki amaçlarının insanlardaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunu harekete geçirerek Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve Alzheimer hastalarına ücretsiz servis yapacak bir engelli aracını derneğe kazandırmak olduğunu söyledi. Koşuya kadar hedeflenen bedelin üçte ikisini topladıklarını ifade ederek koşuyu keyifle tamamladıklarını belirtti.Yardım kampanyasının 25 Ekim'e kadar devam edeceğini grup etkinliği için http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC31035 bağlantısından bilgi alınabileceğinin ve bağış yapılabileceğinin vurgusunu yaptı. Koşuya katılan ekibe ve destek verenlere teşekkür etti.
Eğitiminden doğaya sivil toplum kuruluşlarının pek çok farklı alanda sosyal sorumluluk projeleri için iyilik peşinde koştuğu 40. İstanbul Avrasya Maratonu öncesinde Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge dernek yararına satışa çıkan 'Migren' kitabı için ilginç bir lansman etkinliği yaptı.
Düzenli spor yapan ve düzenli sporu hayatına katmak isteyen insanlara sporla ilgili hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken aynı zamanda sosyal çevrelerinden bağış toplamalarını teşvik etmelerini sağlayan ve ülkemizin önemli sosyal sorunlarının çözümüne katkıda bulunan Avrasya Maratonu şenlik havasında geçti.





Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.