Sağlık » Güncel »

Tarsus’ta Diyabetin Önemi Anlatıldı

Tarsus'ta 14  Kasım Diyabet Günü nedeniyle diyabetin önemi anlatıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Birimi, Yarenlik alanında açmış olduğu stantta vatandaşlara broşürlü ve ölçüm yaparak bilgilendirdi.
Tarsus Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Biriminde görevli Diyabet eğitim hemşiresi Özlem Kaya ve Latife Canatan, 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde bilgilendirme yaptıklarını söyledi.
Kaya, “Diyabet konusunda, toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun önemini n vurgulanması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Dünya Diyabet Federasyonu ‘nun (IDF) önerilerle ettiği tıp tarihinde bu güne kadar üretilmiş olan en değerli molekülü (insülin hormonu)’nu bulan Kanadalı doktor Frederick Banting’in doğum günü olan ‘’14 Kasım Diyabet Günü’’ tüm dünyada her yıl belirlenen tema ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
Bu sene 14 Kasım Diyabet Günü Teması; Diyabet ve Aile’dir. Temanın amacı; Diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri destekleyerek aynı zamanda diyabetin, yönetimi, bakımı, önlenmesi ve eğitimde ailenin rolü vurgulanmaktadır” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.