Yerel » Asayiş »

Mersin Açıklarında Sıklıkla Görülen Balon Balıkları Zehir Saçıyor

Mersin'de kabus yaşatmaya devam ediyor. Yiyen bir kişi zehirlendi...


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’de balıkçıların kabusu olan balon balığı Antalya’da bir kişinin zehirlenmesine sebep oldu. Uzmanlar bu balığın siyanürden bile daha zehirli olduğunu belirterek kesinlikle yenmemesi gerektiğini belirtiyor.
Son zamanlarda Mersin açıkları, Antalya ve Muğla çevresinde sıklıkla görülen balon balığı (Lagocephalus sceleratus) bir kişinin zehirlenmesine sebep oldu. Alanya’da denizden tuttuğu balon balığını pişirerek yiyen Ali Yüzen (59) yoğun bakıma alındı. Balıktan zehirlendiği öğrenilen talihsiz adamın kalbinin durduğu ve doktorlar tarafından yapılan müdahale sonrası tekrardan hayata döndürüldüğü öğrenildi.
Öte yandan Mersin açıklarında da sıklıkla görülen balon balıklarının tehlikesine karşı uzmanlar uyarıyor. Zehiri siyanürden bin 200, morfinden 3 kat daha etkili olan balon balıkları diğer balık türlerini de yemesiyle biliniyor. Avlanması yasak olan bu balıklar, tutulduklarında kesinlikle yenilmemeli diyen uzmanlar ayrıca bu balıkların hayvanlara da verilmemesi gerektiğini vurguluyor.
Mersinli balıkçılar ise kurbağa balığı adıyla da bilinen balon balığının, sıcak havaların da etkisiyle Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz ve Ege’ye geçtiğini anlatıyor. Diğer balıklara da zarar veren katil balon balıklarının Akdeniz’deki balık ekosistemine de zarar verdiği belirtiliyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.