Anamur » Güncel »

89 Yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Ataş Anamur'da vefat etti

Kore savaşına katılarak gazi olan 89 yaşındaki Gazi Mustafa Ataş hayatını kaybetti.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin'in  Anamur ilçesinde kalp krizi sonucu 89 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mustafa Ataş, son yolculuğuna uğurlandı.

65 YIL ÖNCE CENAZE NAMAZI KILINMIŞ

16 çocuk babası Gazi Mustafa Ataş'ın oğluı Recep Ataş babasıyl ailgili ilngç gerçeği şöyle açıkladı:" Babam Kore harbinden sonra kendisinde 3 yıl boyunca hiç bir şekilde haber alınamadı. O zamanda köylülerde babamın savaşta şehit düşütüğünü sanarak babam için gıyabi cenaze namazı kılmışlar. Daha sonra babamın 3 yıl boyunca esir düştüğünü öğrendik. Yapılan görüşmelerin ardından babam o zaman sağ salim bize dönmüştü." ifadelerini kullandı.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ataş için askeri cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen törene,  Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Müftü Zeynal Abidin Çınar ve askeri erkanla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Ataş'ın naaşı, Kızılaliler Mahallesi'ndeki mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.