Kültür Sanat » Güncel »

Anadolu Dikenli Faresi Dünyada Sadece Mersin’de Var

Dünyada ender türlerden olan Anadolu Dikenli Faresi, dünyada sadece Mersin’de görüldü. Fare koruma altına alındı.


@mersinhaber 'i takip et
Nesli tükenmekte olan Anadolu Dikenli Faresi dünyada sadece Mersin’in Silifke ilçesinde görüldü. Yetkililer tarafından Anadolu Dikenli Faresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine götürülerek koruma altına alındı.
Dünyada sadece Mersin’in Silifke ilçesinde görülen farenin, nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların bu fareyi normal diğer fareler ile karıştırdığını ve amaçlarının bu fareyi tanıtmak olduğunu ifade ettiler.
Bu fareyi diğer farelerden ayıran bir özelliğinin ise göğüs taraflarının altı beyaz olduğunu ve şu an bu farenin Bursa Hayvanat Bahçesi’inde koruma altında olduğunu ve rehabilitasyon sonucunda yeterli sayıya erişildiğinde ise yine Mersin’in Silifke ilçesinde doğal ortamlarına salınacağı kaydedildi.
Anadolu dikenli faresi
Anadolu dikenli faresi (Acomys cilicicus), sıçangiller familyasından Türkiye'de endemik olan bir küçük bir kemirici türü. Türkiye'de yalnızca Silifke ve Çukurova çevresindeki ormanlarda yaşar.
Aynı fareler gibi ne bulurlarsa yerler. Sosyal hayvanlardır ve mümkün olduğunca gruplar halinde dolaşırlar. Adlarını aynı kirpilerdeki gibi dikenli sırtlarından alırlar. Tüysüz, sert pullarla kaplı kuyrukları vardır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.