Güncel » Yerel »

Mersin'e Flaş Uyarı! Bu Geceden Başlayacak...

Kentte ardı ardına uyarılar yapıldı...


@mersinhaber 'i takip et
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Mersin için şiddetli yağış uyarısı sonrası kentteki çeşitli kurumlar da uyarı mesajları paylaştı. 
Mersin’de yarın (6 Aralık Perşembe) günü için çok şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji açıklamasında ilçe isimleri tek tek sıralanarak; ‘’ Mersin ve Adana'da devam eden sağanak yağışların, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi ve batı ilçeleri (Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) ile Mersin'in batısında (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (50-100 kg/metrekare), Mersin'in doğu ilçelerinde (Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla) şiddetli (100-200 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor. Mersin ve Adana'nın 2000 m üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ ifadeleri kullanıldı.
Meteoroloji’nin uyarısı sonrası yapılan Valilik duyurusunda kentteki okulların 6 Aralık Perşembe günü tatil edildiği ifade edildi. Şiddetli yağışlar konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi de uyarı paylaşırken, MESKİ’den yapılan açıklamada; ‘’ Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre ilimiz merkez ve ilçelerinde devam eden yağışın gece saatlerinden itibaren şiddetini arttıracağı tahmin edilmekte olup; meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Köprü, menfez, kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı tüm halkımızın dikkatli olması önem arz etmektedir’’ denildi.
Öte yandan şiddetli yağış uyarısı kentte herhangi bir aksaklık oluşmaması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.