Güncel »

Akdeniz Bölgesine Şiddetli Fırtına Uyarısı Yapıldı! Meteoroloji Bildirdi

Geçtiğimiz hafta yaklaşık 5 gün aralıksız yağışın etkisine aldığı Mersin için bu defa, şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Yağışlar nedeniyle aşırı yağışlara bağlı muhtemel su baskını ve sel için Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıda bulunmuş, tüm kurumlar teyakkuza geçmişti.
Meteorolojiden bu defa şiddetli fırtına uyarısı geldi.
Yapılan açıklamada, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Kastamonu, Sinop, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde Pazartesi'nden itibaren etkisini göstereceği belirtildi. Bu bölgeler de yaşayan vatandaşların, başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına bekleniyor… Açıklamada, “Rüzgarın Batı Akdeniz'de 10.12.2018 Pazartesi günü akşam saatleri ile Salı günü öğle saatleri arasında; Doğu Akdeniz’de Salı günü ilk saatler ile akşam saatleri arasında güneybatıdan (Lodos) 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına, zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.