Anamur » Ekonomi »

Mersin'i Vuran Afetin Zararı Dudak Uçuklattı

Milyonlarca zarar var...


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’in Anamur ilçesini vuran fırtına ve hortumun maliyeti ortaya çıktı. İlçedeki zararın yaklaşık olarak 15 milyon lira olduğu belirtildi.
Anamur Muz-Bir Başkanı İbrahim Çıtırkı, geçtiğimiz hafta Demirören Mahallesi ve bu hafta başında Emirşah-Güleç Mahallelerinde meydana gelen hortumun verdiği zararın tahmini olarak yaklaşık  15 milyon lira olduğunu söyledi.
Anamur İlçe Tarım Müdürlüğü’nün arazi çalışmalarının sonuçlanmasının arından kesin hasarın ortaya çıkacağını kaydeden Çıtırkı; “Demirören, Emirşah, Güleç Mahallelerinde eski para ile yaklaşık 15 trilyon lira zarar olmuştur. İlçe Tarım Müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor. İnşallah devletimiz burasını afet bölgesi ilan eder ve  çiftçilerimize yardımcı olmaya çalışılır” dedi.
Üreticilere  tarım sigortasının yapılmasını kesinlikle önerdiğini kaydeden Anamur Muz Üreticileri Birliği (Muz-Bir) Başkanı İbrahim  Çıtırkı, Anamur ve bölgede zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.