Hac Kura Sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Yapılan Duyuruyla Birlikte Açıklandı

2 milyon 213 bin 835 adayın yer aldığı kurada 80 bin kişi hacca gitmeye hak kazandı.


@mersinhaber 'i takip et
2 milyon 213 bin 835 adayın yer aldığı kurada 80 bin kişi hacca gitmeye hak kazandı. Hac kura sonuçları http://hac.gov.tr/ adresinden kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. İşte, 2019 Diyanet İşleri Başkanlığı hac kura sonuçları sorgulama ekranı.
Hac kura sonuçlarında büyük heyecan sona erdi ve milyonlarca hacı adayı, hac kuralarısorgulamaekranına akın etti. 2019 yılında hacca gitmek için hak kazanmak isteyen yüz binlerce aday,http://hac.gov.tr/adresini sorgulamaya başladı.İşte, 2019Diyanetİşleri Başkanlığı hac kura sonuçları sorgulama ekranı.
"100 bine yakın hacımız hacca gidebilir"
Kura çekilişi canlı yayınında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şu an 80 bin olan hac kontenjanının 100 bine çıkarılması için Suudi Arabistan Hac Bakanı ile görüşmelerin yapıldığını, sayının 100 bine arttırılması için talepte bulunulduğunu ifade etti.
Katsayılı kura sistemi uygulanacak
Geçtiğimiz yıllarda müracaat eden ancak hacca gitme şansını yakalayamayan adaylar, katsayı ile kuraya katılacak. Buna göre 13 yıl önce kuraya başvuran ve bugüne kadar hacca gidemeyen adayların kurada 169 hakkı olacak.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.