Mersinliler Dikkat Akdeniz'e Fırtına Uyarısı Yapıldı, Akşam Saatlerinde Etkili Olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ege ve Akdeniz için fırtına uyarısı yapıldı, uyarıda Çarşamba günü akşam 20.00 ile 21.00 saatleri arasında etkisini gösterecek olan fırtınanın 75-90 Km/sa hızı bulacağı bildirildi


@mersinhaber 'i takip et
Önemli Meteorolojik Uyarının detaylarında; 23 Ocak Çarşamba akşam saatlerinde Akdeniz ve Ege Bölgelerinde fırtına meydana geleceği bildirildi.
Genel Müdürlük Resmi sitesinde yayınlanan uyarı ise şu şekilde;
Ege ve Akdeniz'de fırtına bekleniyor!
Beklenen Hadise
Fırtına
Beklendiği Yer
Ege denizinde rüzgarın kuvvetini artırarak yarın (çarşamba) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, Güney Ege'de yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe (24/01/2019) günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Akdeniz'de rüzgarın (çarşamba) akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe (24/01/2019) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
23.01.2019 20:00-24.01.2019 21:00
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Fırtına
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Uyarı Yapan Merkez
Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda Mersin'i vuran şiddetli fırtına nedeniyle özellikle kısı kesimlerde büyük hasar meydana gelmişti. Fırtına ve şiddetli sağanak yağmurun Mersin ve İlçelerinde verdiği zararın yaraları yeni yeni sarılıyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.